Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Tom şi Jerry

 Nu este dublat si nici subtitrat in Ronă!...dar la asa desene nici nu trebuie subtitrare.
    Tom si Jerry reprezinta mult mai mult decat un desen animat de succces, fiind o adevarata legenda pentru multe generatii de copii, care le-au urmarit aventurile de sute de ori, chiar daca au existat voci care i-au acuzat pe simpaticii eroi de violenta. Chiar si asa, un copil care nu a vazut nici macar un episod din longeviva - si aparent fara de sfarsit - serie a aventurilor motanului Tom si soricelului Jerry a pierdut enorm. Creatie a genialilor William Hanna si Joseph Barbera (cunoscuti ca Hanna-Barbera, responsabili intre altele pentru succesul inregistrat de celebrul serial Familia Flinstone), Tom si Jerry au fost poate cea mai de succes serie de desene animate, cu nenumarate premii si milioane de fani. Episoadele seriei au fost produse intre 1940-1958 de Metro-Goldwyn Mayer. Ulterior MGM a apelat la studiouri externe pentru seria din anii 60, iar Tom si Jerry au ajuns din anii 70 si ulterior in anii 90 si pe ecranele televizoarelor. Seria originala, realizata de Hanna si Barbera a castigat sapte premii Oscar pentru diferite episoade (1943-1946, 1949, 1952-1953) si sase nominalizari (1940-1941, 1947, 1949, 1951, 1954), fiind cel mai premiat serial de animatie din istorie.

     Intriga serialului
     Intriga fiecarui episod este in mare aceeasi : Tom incearca sa il prinda pe Jerry, acesta reuseste de fiecare data sa scape, nu fara ca cei doi sa se pocneasca zdravan cu tot ce le pica sub mana sau sa distruga intreaga casa. Nu prea se stie de ce cei doi se dusmanesc atat de mult, existand episoade in care cel putin pentru un timp par sa se inteleaga sau cel putin sa ajunga la un armistitiu, pentru ca colabora impotriva unui dusman comun. De multe ori Tom il urmareste pe Jerry pentru ca aceasta este "meseria" lui in casa, de a prinde soareci, sau pentru ca amandoi vor o friptura sau un tort ori atentia stapanei. Tom nu reuseste decat arareori sa il invinga pe Jerry, si atunci nu pentru mult timp, in buna masura datorita indemanarii si iscusintei lui Jerry, care reuseste sa ii dejoace planurile. Cel mai des Tom cade victima propriei prostii, cazand in capcanele pregatite pentru Jerry sau aparand ca tap ispasitor in fata stapanilor intorsi prea devreme.
     Episoadele seriei sunt celebre si controversate pentru ca folosesc cele mai violente si distrugatoare gaguri prezente in animatie : Jerry si Tom se bat folosind topoare, pistoale, pusti, dinaminta, otrava, tigai, bate, etc. De obicei nici Tom, nici Jerry nu vorbesc prea mult, cu foarte putine exceptii, dar de cele mai multe ori sunt doar zbierete de durere din partea lui Tom sau urlete de furie. Expresiile faciale si gesturile spun intotdeauna mai mult decat 1000 de cuvinte despre personaje, datorita animatiilor extraordinare realizate de Hanna si Barbera.

  Alte personaje
     In timpul aventurilor celor doi apar si alte personaje, care joaca de cele mai multe ori roluri secundare : Butch, un motan negru care vrea sa il prinda pe Jerry, Spike (numit si Killer sau Butch), un buldog masiv si feroce care incearca sa il prinda pe Tom si Mammy-Two-Shoes, bucatareasa de culoare si proprietara a lui Tom, care il pocnese de multe ori cu o matura cand motanul nu este cuminte. La sfarsitul anilor 40 Jerry  adopta un soricel cenusiu pe nume Nibbles (sau Tuffy in alte episoade), iar mai tarziu Spike are la randul sau un fiu, Tyke. Apare si ratusca Quackler, Unchiul lui Jerry, Pecos, sau Varul Muscles, un soarece cu o forta extraordinara care bate toate pisicile din imprejurimi, victima sa preferata fiind, bineinteles, Tom.
                   




Tom şi  Jerry  - Lista episoadelor

*********************************
Descarcă episoade
*********************************

      Episoadele 1-25 - Megaupload  -  Hotfiles  MultiUpload
    Episoadele 26-50 - Megaupload  -  Hotfiles  MultiUpload
    Episoadele 51-75 - Megaupload  -  Hotfiles  MultiUpload
  Episoadele 76-100 - Megaupload  -  Hotfiles  -  MultiUpload
Episoadele 101-125 - Megaupload  -  Hotfiles  -  MultiUpload
Episoadele 126-150 - Megaupload  -  Hotfiles  -  MultiUpload
Episoadele 151-162 - Megaupload  -  Hotfiles  -  MultiUpload

5 comentarii:

Anonim spunea...

Aceste episoade cum Tom si Jerry sunt foarte frumoase si creative si poti invata foarte multe chesti.

Anonim spunea...

Din punctul meu de vedere chiar poti invata multe de la desenul "Tom si Jerry"

Anonim spunea...

:o3 Sunt frumoase desenele ;) :x **== %%- :@) (%) /wahaha /no /hihi /XD .

Anonim spunea...

nustiu cum sa le descarc dar nu mreg

Anonim spunea...

Ma ajuti sa descarc ca nutiu dau sia apare alceva

:) :( ;) :D ;;) >:D< :-/ :x :"> :P :-* =(( :-O X( :> B-) :-S #:-S >:) :t(( :)) :| /:) =)) :-B =; :-c :)] ~X( :-h :-t I-) L-) :-& :-$ [-( :O) <:-P (:| =P~ :-? #-o =D> :-SS @-) :^o :-w :-< <):) :o3 :-? %-( :@) ~:> @};- %%- **== (~~) ~O) *-:) >-) :-L [-O< $-) :-" b-( :)>- [-X \:D/ >:/ ;)) :-@ ^:)^ :-j (*) o-> o=> o-+ (%)
/wahaha /hihi /omg /no /dignose /sweat /shock /floor /hmm /XD /blur /blush /nobigdeal /please /bye

Trimiteți un comentariu

* Regulament Comentarii

1. Se accepta numai comentarii civilizate si la obiect, scrise intr-o romana (sau engleza) citibila si cat mai curata.

2. Nu aduceti jigniri adminilor, daca nu va place ceea ce face sau continutul blogului, nu va obliga nimeni sa il vizualizati.

3.Fara spam!

 
Termeni şi Condiţii
Link exchange: m1ha1 Xerom Zone Community Ciprian seriale online StiRi MondEne Emme Jocuri Online Ioana Radu


eXTReMe Tracker
Free PageRank Checker